Slovakia

twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Akcia
graphic image of digital activities

Začatie projektov digitálnej transformácie prinieslo DHL Express vyššiu efektivitu a vyššiu produktivitu. Generálny riaditeľ Ken Lee a CIO Jimmy Yeoh z DHL Express Asia Pacific zdieľajú viac.

Červené výstražné svetlá sa objavujú súčasne na palubnej doske systému Advanced Quality Control Center (AQCC) v operačných centrách DHL Express v celej sieti, ale atmosféra v každom zariadení zostáva pokojná.

Zdatnosť systému AQCC poháňaného umelou inteligenciou, ktorý je navrhnutý tak, aby monitoroval pohyby zásielok a problémy s vlajkami v reálnom čase, má plnú kontrolu.

Miesta zásielok zastavených v tranzite, známe aj ako výnimky, sa rýchlo identifikujú a zmapujú sa ich plánované trasy. Analytici tímu sa potom snažia implementovať nápravné opatrenia, aby zabezpečili, že tieto zásielky môžu stále doraziť na miesto určenia včas.

Zdanlivo bezproblémová úloha bola kedysi namáhavou zodpovednosťou poskytovateľov logistických služieb, ako je DHL Express, ale digitalizácia pomaly mení veci.

Logistika je už dlho známa ako tradičné odvetvie spojené s manuálnou prácou a opakujúcimi sa úlohami. Logistické spoločnosti, ktoré sú často brzdené staršími procesmi a zastaranými IT systémami, si čoraz viac uvedomujú potrebu využívať technológie, aby zostali konkurencieschopné v rýchlo sa rozvíjajúcom odvetví.

Deutsche Post DHL Group (DPDHL Group) – v súlade so svojím cieľom Stratégie 2025 poskytovať excelentnosť v digitálnom svete – investuje od roku 2021 do roku 2025 viac ako 2 miliardy EUR do projektov digitálnej transformácie s cieľom zlepšiť skúsenosti zákazníkov a zamestnancov a zároveň zvýšiť prevádzkovú dokonalosť.

Vo svojich 3 200 zariadeniach vo viac ako 220 krajinách a teritóriách po celom svete sa DHL Express spolieha na najlepšie technologické riešenia vo svojej triede pri doručovaní takmer 500 miliónov zásielok ročne (podľa údajov z roku 2020).

Image showing discover app on a mobile screen

Prihláste sa na odber bulletinu Discover

• Fortnightly insights, tips and free assets
  • We never share your data
  • Shape a global audience for your business
  • Unsubscribe any time
Image showing discover app on a mobile screen

"Neustálym načúvaním potrebám našich zákazníkov sme implementovali technologické inovácie, ktoré sú relevantné a rozumné pre našich zákazníkov, zamestnancov a prevádzku," povedal Ken Lee, generálny riaditeľ DHL Express Asia Pacific.

"Zaviedli sme riešenia na zefektívnenie životne dôležitých procesov, automatizáciu časovo náročných opakujúcich sa úloh a pomohli sme našim tímom stať sa produktívnejšími. Patria sem autonómne riadené vozidlá na zlepšenie našich operácií, chatboty na doplnenie operácií zákazníckeho servisu a senzory zásielok s funkciami sledovania a sledovania," zdieľal.

Pandémia COVID-19 ďalej ukázala, aké dôležité je úsilie a investície spoločnosti v oblasti digitálnej transformácie na riešenie prudkého nárastu cezhraničného dopytu po elektronickom obchode a na zvýšenie efektívnosti a produktivity.

"Pred pandémiou sme si uvedomovali, že digitálna transformácia je nevyhnutnosťou na udržanie a zvýšenie úrovne našich služieb ako poskytovateľa logistiky. Pandémia urýchlila naše plány, aby naša pracovná sila mohla spolupracovať a pracovať virtuálne z akéhokoľvek miesta. Urýchlili sme tiež prijatie a zavedenie technológií, ako sú živý chat a digitálni asistenti, ktoré nám pomohli vyrovnať sa s bezprecedentným nárastom dopytu na celom svete," vysvetlil Jimmy Yeoh, riaditeľ informačných technológií DHL Express Asia Pacific.

Aby sme lepšie pochopili vplyv digitalizácie na DHL Express, tu je bližší pohľad na pozoruhodné projekty digitálnej transformácie, ktoré sa uskutočnili v posledných rokoch: